Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Το Πειρατικό...

Πέρασαν εννέα χρόνια από τότε που η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα (EURO 2004).Σαν σήμερα,στις 4 Ιουλίου 2004 η Εθνική,μας με κεφαλιά-κανονιά του Άγγελου Χαριστέα,κέρδισε τους διοργανωτές Πορτογάλους και έφερε το τρόπαιο εντός συνόρων.Υστέρα από μια εξαιρετική πορεία.

Το ταξίδι ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2004 όπου...
η Εθνική μας ομάδα,σ'ένα δύσκολο όμιλο,κατάφερε να προκριθεί.
Στον πρώτο αγώνα στείλαμε αδιάβαστους τους Πορτογάλους,κερδίζοντας τους με 2-1.Με ένα κεραυνό του Καραγκούνη έξω απ'την περιοχή στα πρώτα λεπτά και ένα τέλειο εκτελεσμένο πέναλτι του Μπασινά.Τότε ολόκληρη η Ευρώπη (και όχι μόνο) είχε καθηλωθεί μ'αυτό το οποίο είδε.

Στον δεύτερο αγώνα επίσης αντιμετωπίσαμε εξίσου μια καλή ομάδα με υψηλή τεχνική και ποιότητα.Την Ισπανία.Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με τον Μοριέντες,πίεζαν καθ'όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού,αλλά η Ελλάδα δεν έπεσε αμάχητη και ύστερα από μια καταπληκτική μπαλιά του Τσιάρτα ο Άγγελος Χαριστέας <<εκτέλεσε>> εν ψυχρώ τον Κασίγιας διαμορφώνοντας το τελικό σκορ 1-1.Η Ευρώπη πάλι δεν πίστευε στα μάτια της.

Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα του ομίλου η Ελλάδα ηττήθηκε από την αδιάφορη Ρωσία με 2-1.Αν ο Βρύζας δεν είχε βάλει το γκολ για την Εθνική μας το τέλος θα ήταν άδοξο.

Στα προημιτελικά αντιμετωπίσαμε ένα από τα φαβορί,τη Γαλλία.Μια ομάδα με μεγάλους παίχτες.Όμως έκαναν το λάθος και μας υποτίμησαν.Έτσι ύστερα από μια <<μαγική>> ενέργεια του Θοδωρή Ζαγοράκι,ξανά ο Άγγελος Χαριστέας <<καρφώνει>> τον Μπαρτέζ με κεφαλιά.

Στα ημιτελικά,αντιμετωπίσαμε την Τσεχία.Όλοι πίστευαν πως τελείωνε εκεί το ταξίδι μας.Οι Τσέχοι πίεζαν <<ασφυκτικά>> παρ'όλα αυτά δεν κατάφεραν να σκοράρουν.Το ματς πήγε στην παράταση.Τότε,σ'ένα κερδισμένο κόρνερ,ο Τσιάρτας σεντράρει και ο Δέλλας με την κεφαλιά του μας στέλνει στον τελικό.

Εκεί μας ξανά περίμεναν οι Πορτογάλοι πιστεύοντας πως δεν θα τους κερδίσουμε για δεύτερη φορά.Κι όμως.Ξανά ένα κόρνερ και μια κεφαλιά χρειάστηκαν για να πάρουμε το τρόπαιο.Ο Μπασινάς
βγάζει άψογη σέντρα στον Χαριστέα κι αυτός εκτέλεσε τον Ρικάρντο.

Σαν σήμερα,λοιπόν,η Εθνική μας ομάδα,μόλις στην δεύτερη συμμετοχή της σε μια τέτοια διοργάνωση,κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και σήκωσε ψηλά το τρόπαιο.
Ένα τρόπαιο που όλοι θα το έχουμε ως προίκα-κληρονομιά.Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά αυτά για τις μαγικές στιγμές που χάρισαν σε εκατομμύρια Έλληνες.

Ας ελπίσουμε πως θα έχουμε ξανά τέτοια στο μέλλον.

Αντώνης Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλώ το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.