Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

6 τύποι φοιτητών στην εξεταστική


Όλοι κατά την περίοδο της εξεταστικής βγάζουμε έναν άλλο εαυτό.Το λίγο αγχωμένο, νευρικό, θυμωμένο, μπερδεμένο, ξενερωμένο alter ego μας, που μας ακολουθεί σαν σκιά σε αυτήν την κουραστική διαδρομή γραφείου-σχολής-βιβλιοθήκης-σπιτιού για περίπου 20 ημέρες. Μετά, λοιπόν, από πολλή σκέψη και παρακολούθηση των ταλαιπωρημένων φοιτητών μαζέψαμε τους διάφορους τύπους που βλέπουμε κατά καιρούς την περίοδο της εξεταστικής! 

  • Ο τρελαμένος φοιτητής:... Ο κλασσικός «βιβλιοθηκάριος» που διαβάζει 24 ώρες το 24ωρο μόνο στην βιβλιοθήκη. Φέρνει μαζί του το λάπτοπ του, πέντε βιβλία, φαγητό, καφέ στο θερμό -ναι, αυτόν που παίρναμε κάποτε μαζί μας στην θάλασσα και το καπάκι γινόταν και ποτήρι-, φορτιστή, αλλαξιά μπλούζας, καμιά δεκαριά τετράδια και στυλό. Είναι αυτός που βγάζει τα παπούτσια και κάθεται οκλαδόν στην καρέκλα του, έχει μονίμως την ίδια θέση κάπου απομονωμένα στο χώρο ενώ όταν κουράζεται κοιμάται επιτόπου στο γραφείο. 
  • Η μαμά: Είναι η κοπέλα που θα φέρει τοστάκια και τυροπιτάκια φτιαγμένα με τα χεράκια της. Θα πάρει μαζί της ένα έξτρα τετράδιο για αυτόν που θα το ξεχάσει. Θα σου πει να φορέσεις τη ζακέτα σου όταν κρυώσεις γιατί ''εξεταστική είναι, κρίμα να πάθεις τίποτα". Θα κρατήσει το βιβλίο σε περίπτωση που θες να της πεις κάτι ενώ θα σε βοηθήσει να λύσεις την άσκηση της φυσικής ακόμα κι αν αυτή δεν έχει τελειώσει με τα δικά της. 
  • Ο πέφτουλας: Είναι ο τύπος που πάει βιβλιοθήκη μόνο και μόνο για να βρει καμιά γκόμενα. Θα φτιάξει μαλλί, θα ντυθεί καλά και θα πάρει μαζί του το πιο περίπλοκο μάθημα του προκειμένου να δείξει πόσο ''ψαγμένος'' είναι. Θα σου μιλήσει για να σε ρωτήσει κάτι για αυτό που διαβάζεις, ενώ μάλλον δεν έχει ιδέα για αυτό. Θα τον δεις να κάθεται στο τραπέζι με τις πιο πολλές κοπέλες μόνος του ή με τον επίσης πέφτουλα κολλητό του. Επιπλέον, θα πίνει φραπέ μέσα στο καταχείμωνο. True story. 
  • Το τρελά-αγχωμένο-φυτό: Είναι το παιδί που πέρασε στην πρώτη του επιλογή και ξεκινάει το διάβασμα δύο μήνες πριν. Έχει τις καλύτερες σημειώσεις, έχει κάνει όλες τις εργασίες, έχει μάθει όλη την ύλη του απ'έξω, αλλά για κάποιο λόγο πάντα νιώθει λίγο ζορισμένος. Είναι αυτός που περπατάει σαν φάντασμα από την κούραση μέσα στη βιβλιοθήκη αφού κλείνει δεκάωρα πάνω από τα βιβλία. 
  • Η "έβαλα τα καλά μου και ήρθα να διαβάσω": Πάντα απορούσα με τις κοπέλες που έρχονταν με το ψηλό, το μαλλί φτιαγμένο και το τέλειο μακιγιάζ στη βιβλιοθήκη. Τα παπούτσια τους, που ποτέ δεν πέφτουν κάτω από τους 5 πόντους, χτυπάνε εκνευριστικά πάνω στα πλακάκια, ενώ τα ρούχα τους είναι χτυπητά και εξαιρετικά μοδάτα. Ναι, εμ, πώς να στο πώ εγώ που ήρθα με την φόρμα, τα γυαλιά και το αθλητικό; Στα τρένα! 
  • Εμείς οι πλειοψηφία: Εμείς που είπαμε σήμερα θα διαβάσουμε αλλά τελικά από τις τρεις ώρες οι δύο αφιερώθηκαν στο facebook. Εμείς που θέλαμε να διαβάσουμε αλλά δεν είχαμε σημειώσεις (γιατί πολύ απλά δεν πατήσαμε στο μάθημα). Εμείς που ζητήσαμε σημειώσεις αλλά μας έγραψαν (όμως επιμένουν μετά να τους ψηφίζουμε). Εμείς που διαβάσαμε όλο το βράδυ για ένα μάθημα. Εμείς που παρασυρθήκαμε από την παρέα για καφέ και tichu. 
πηγή mycapus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλώ το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.