Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ψωνίζουμε Ελληνικά

Άρθρο από www.newsbomb.gr

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ξεκίνησε διαγωνισμό για την καθιέρωση ενιαίου σήματος που θα συνοδεύει τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι το κίνημα που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο από το newsbomb.gr έχει εμπνεύσει όλο το πανελλήνιο.

Πριν από κάτι περισσότερο από ένα χρόνο το newsbomb.gr ξεκινούσε μια καινούργια στήλη που έμελλε να αλλάξει πολλά στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την αγορά και την ελληνική επιχειρηματικότητα. Το «Ψωνίζω Ελληνικά» που παρουσιάζει κάθε εβδομάδα μία ελληνική εταιρεία που έχει τις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα, φορολογείται στην Ελλάδα, δίνει δουλειά σε Έλληνες και παράγει ελληνικά προϊόντα που εξάγονται και κάνουν περήφανη τη χώρα μας στο εξωτερικό, σύντομα πλαισιώθηκε και από το διαδικτυακό κίνημα «Ψωνίζουμε Ελληνικά», του οποίου η σελίδα στο Facebook έχει φτάσει τα 90.000 μέλη!
Πολύ σύντομα οι ελληνικές επιχειρήσεις, η μία μετά την άλλη, άρχισαν να αλλάζουν τις συσκευασίες και τις διαφημίσεις τους και να προβάλουν την ελληνικότητα των προϊόντων τους, απευθυνόμενοι στο κοινό που –έπειτα και από την προτροπή της πολύ επιτυχημένης στήλης μας- έψαχναν να ξεχωρίσουν το ποιοτικό ελληνικό προϊόν και να τονώσουν έτσι την εγχώρια επιχειρηματικότητα.
Με σχετική καθυστέρηση κατάλαβε και η κυβέρνηση ότι το κίνημά μας έγινε θεσμός. Ευτυχώς όμως το πήρε πια είδηση και έτσι την Πέμπτη, 15 Ιουνίου, συνήλθε για πρώτη φορά η Επιτροπή Ελληνικού Σήματος στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.
Στην συνεδρίαση αυτή πάρθηκε η απόφαση για ανοικτή πρόσκληση προς εταιρείες branding & design για τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό με στόχο την επιλογή ενός ενιαίου σήματος που θα χαρακτηρίζει και θα τυποποιεί τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, πιστοποιώντας τα τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.
Η πρώτη εφαρμογή του ελληνικού σήματος θα γίνει στα αλκοολούχα ποτά, στο γάλα και στα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, δηλαδή σε κλάδους που το newsbomb.gr έχει προβάλει κατά κόρον από την στήλη «Ψωνίζω Ελληνικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλώ το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.